Strömmande media

Tittartiden för strömmande videotjänster ökar 212 procent

Ja du läste rätt! Rapporten kommer från Conviva och visar förvisso amerikanska siffror, men det är en otroligt tydlig trend, strömmande videotjänster ökar mer och mer och tar allt mer av vår tittartid.

I USA är utbudet av strömmande media stort, tjänster som Playstation Vue, Hulu, Sling TV och andra videotjänster äter upp allt mer av tittartiden. Detta är så klart trender vi även börjar se i Sverige där linjär TV minskar mer och mer och strömmande videotjänster blir allt populärare.

Rapporten, som Techcrunch hänvisar till kommer från Conviva, menar att videotjänster står för 75% av alla visningar och totala tittartider i USA idag. Videotjänster har ökat med 212 procent i tittartid och 292 procent i antalet visningar.

Och även om tittandet via mobila enheter ökar med upp till 57 procent under det senaste året är det fortfarande tittandet via TV som står för den största delen av strömmande mediatittande.

Starkast av alla tjänster går Netflix, som återinvesterar mycket av intäkterna på eget innehåll och fortsätter sin expansion. Men flertalet andra aktörer går framåt och tittande fortsätter att öka.