Google

Google My Business blir allt viktigare för lokalt sök

Har ditt företag Google My Business-sida (GMB)? Om inte, då är det hög tid att skaffa det. GMB har blivit allt viktigare för att ranka högt i det lokala söket hos Google. Enligt Moz´ 2018 Local Search Ranking Survey så har Google My Business betydelse som rankingsignal i det lokala söket ökat med 32 procent det senaste året.

I och med mobiltelefonens framfart och besökarnas/användarnas sätt att allt oftare göra sökningar snabbt och ofta, så är det oerhört viktigt att synas vid lokala sökningar, speciellt för företag med lokal förankring, t.ex. restauranger, butiker eller serviceföretag. Google My Business-specifika signaler står för så mycket som 25% av rankingfaktorerna i det lokala söket (geografisk närhet, företagsnamn, nyckelord i namnet och företagskategorier), enligt Moz´. Först på andra plats kommer klassiska rankingsignaler som länkar, ingående länktexter och domän auktoritet.

Så skaffa ett Google My Business konto idag (det är ju gratis). Och se till att företagsprofilen är ifylld till 100%. Använd posts för att driva trafik till kampanjer och erbjudanden. Ladda upp bilder och filmer.

Behöver du hjälp? Hör av dig.